Teaser Wij denken groen
Startpagina >  Wij denken groen

Hörmann neemt zijn verantwoordelijkheid voor ons milieu en onze toekomst

Als familiebedrijf is Hörmann sinds jaar en dag zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor de komende generaties. De verantwoordelijkheid voor zijn medewerkers, voor Hörmann producten, voor grondstoffen en voor ons milieu. Vandaag de dag zijn we ons meer dan ooit bewust van deze verantwoordelijkheid.


Duurzaam geproduceerde bouwelementen

Duurzaam geproduceerde bouwelementen

De Hörmann producten, productieprocessen en de complete organisatie worden continu gecontroleerd en verder ontwikkeld. Dit geldt voor zowel kwaliteit, energie-efficiëntie, milieu, gezondheidsbescherming als werkveiligheid. Alle Hörmann medewerkers leveren hierbij een bijdrage aan de gemeenschappelijke taak in het kader van het geïntegreerde kwaliteits-, milieu-, energie en werkveiligheidsmanagement conform DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 en BS OHSAS 18001. Vlakke hiërarchieën en een open en vertrouwensvolle communicatie ondersteunen de gevestigde managementsystemen.


Goed voor het milieu - Jaarlijks meer dan 16000 ton CO² minder

Goed voor het milieu - Jaarlijks meer dan 16000 ton CO₂ minder

Hörmann verlaagt de jaarlijkse CO2-emissie met ca. 16000 ton, bijv. door winning uit regeneratieve energieën. Tegelijkertijd worden in de toekomst, op alle plaatsen waar het mogelijk is, de Hörmann vestigingen rechtstreeks op plaatselijke windenergieparken aangesloten. Met deze stappen verkleinen wij duurzaam onze CO2-voetafdruk – en vervolgen de ingeslagen weg consequent. 


Innovatieve techniek, intelligente systemen - Gedurende 365 dagen per jaar merkbare klimaatbescherming

Innovatieve techniek, intelligente systemen - Gedurende 365 dagen per jaar merkbare klimaatbescherming

Met de innovatieve warmte-krachtkoppelinginstallaties in veel Hörmann fabrieken en een intelligent energiemanagement-systeem investeren wij in een schone toekomst. Met deze maatregelen daalt de CO2-emissie duidelijk en neemt tevens het milieubewustzijn van onze medewerkers toe – ook op de lange termijn.


Grondstoffen ontzien, meer klimaatbescherming - Veel kleine maatregelen voor een groter doel

Grondstoffen ontzien, meer klimaatbescherming - Veel kleine maatregelen voor een groter doel

Voor Hörmann begint klimaatbescherming met kleine maatregelen. Alleen wanneer wij over ons dagelijks handelen nadenken, kunnen we vaststellen welke kleine dingen we kunnen veranderen om meer energie te besparen en nog bewuster met onze grondstoffen om te gaan. Deze permanente verplichting tegenover het milieu komt tot uiting bij het nemen van maatregelen, zoals het gebruik van gerecycled papier, de CO2-neutrale postverzending of het recyclen van transportverpakkingen.


Duurzame producten voor duurzame projecten

Duurzame producten voor duurzame projecten

Vanaf de aankoop van grondstoffen, over de productieprocessen tot de transportlogistiek – het ontzien van het milieu en de natuurlijke grondstoffen spelen bij Hörmann in elke fase een belangrijke rol.

Vandaag de dag produceert Hörmann al milieuvriendelijk. Duurzaam geproduceerde en gecertificeerde bouwelementen, zoals bijvoorbeeld de multifunctionele deuren, worden toegepast in innovatieve bouwprojecten. Het Unileverhaus en het Spiegel-Haus in de havenstad Hamburg zijn uitstekende voorbeelden voor deze duurzame toepassingen.

Hörmann producten worden bovendien ook rechtstreeks bij projecten ter bescherming van het milieu toegepast. Dit geldt bijvoorbeeld voor Hörmann stalen deuren die in windturbines worden geplaatst.