Pollers in voetgangerszones

Pollers

Pollers

Pollers vormen een van de meest gebruikte vormen van toegangscontrole, wat terecht is omdat de pollers op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Onze pollers maken een flexibele en gelijktijdige betrouwbare regeling van de in- en uitgangen mogelijk.

Met individuele bedieningsconcepten en de combinatie van verschillende polleruitvoeringen kan worden gezorgd voor oplossingen die precies op uw behoeften zijn afgestemd. Om een hoge mate van stabiliteit en temperatuur- en weerbestendigheid te garanderen, doorlopen onze pollers uitgebreide kwaliteits- en veiligheidscontroles.

Onze pollers onderscheiden zich door een compacte en flexibele montage en kunnen afhankelijk van het model bij een noodgeval in slechts 1,5 seconde worden uitgeschoven. Alle cilinders van onze pollers uit de Security Line en High Security Line zien er hetzelfde uit. Door de combinatie met eveneens hetzelfde uitziende grondplaten kunnen pollers uit beide productlijnen ook uitstekend in één object worden gecombineerd. Vanwege de identieke buitenkant van de verschillende polleruitvoeringen en hun discrete uiterlijk passen ze harmonieus in een bestaand totaalplaatje zonder dat dit een negatieve invloed heeft op het stadsbeeld.

Pollers voor paleis
Pictogram poller Security Line

Onze Security Line biedt u pollers voor de dagelijkse toegangscontrole bij bijvoorbeeld privéparkeerplaatsen, ingangen van bouwterreinen of voetgangerszones. De Security Line omvat automatische, halfautomatische, wegneembare en vaste pollers. Daarnaast bieden we versterkte pollers met een verhoogd beveiligingsniveau

Pictogram poller Security Line

Onze High Security Line is de juiste keuze voor de beveiliging van bijzonder gevoelige gebieden met de hoogte veiligheidseisen. Deze productlijn biedt automatische, wegneembare en vaste pollers die beschikken over internationale veiligheidscertificeringen of die aan de vereisten hiervan voldoen.

Pollers: overzicht van veiligheidsniveaus

Het veiligheidsniveau van een poller wordt bepaald aan de hand van verschillende inslagkrachten. De inslagkracht van een voertuig is afhankelijk van het voertuigtype, het gewicht en de snelheid. De inslagkracht is bepalend voor beschadigingen en de werking van pollers.

Inslagkracht met vernieling

De waarde geeft aan met welke snelheid een bepaald voertuigtype kan worden gestopt door de poller. Als een voertuig met een gewicht van 1200 kg bijvoorbeeld met een snelheid van 57 km/u op een poller botst (zie grafiek), dan kunnen de mechaniek en constructie permanent worden beschadigd waardoor de poller na de crash moet worden vervangen. Doorgang wordt in de meeste gevallen verhinderd.

Inslagkracht zonder vernieling

De waarde geeft aan dat een voertuigtype met een maximale snelheid kan worden gestopt door de poller en dat de mechaniek en constructie van de poller niet worden beschadigd. Als een voertuig met een gewicht van 1200 kg bijvoorbeeld met een snelheid van 25 km/u op de poller botst, dan zijn de werking en veiligheid van de poller nog gewaarborgd.

Automatische pollers

Automatische pollers hebben het voordeel dat ze wanneer nodig snel en zonder lichamelijke inspanning in de grond zakken en even snel weer naar boven komen. Hierdoor is tijdelijke toegang voor afzonderlijke auto's probleemloos mogelijk maar kan doorgang anders effectief worden voorkomen. Onze automatische pollers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de beveiligingsbehoeften en gebruiksfrequentie.

Pictogram poller Security Line

Automatische pollers uit onze Security Line:

  • Automatische pollers met geïntegreerde elektromechanische aandrijving voor een gemiddelde gebruiksfrequentie (circa 100 bewegingen per dag, 200.000 bewegingen gedurende de levensduur).
  • Automatische pollers met geïntegreerde hydraulische aandrijving voor een hoge gebruiksfrequentie (circa 2000 bewegingen per dag, 3.000.000 bewegingen gedurende de levensduur).
  • Automatische pollers met versterkt cilindermateriaal, verhoogde weerstand en geïntegreerde hydraulische aandrijving voor een hoge gebruiksfrequentie (circa 2000 bewegingen per dag, 3.000.000 bewegingen gedurende de levensduur).
Pictogram poller High Security Line

Automatische pollers uit onze High Security Line:

  • Automatische pollers met geïntegreerde hydraulische aandrijving voor een hoge gebruiksfrequentie (circa 2000 bewegingen per dag, 3.000.000 bewegingen gedurende de levensduur).

Afzonderlijk configureerbare besturingsconcepten waarborgen daarbij een vraaggestuurde oplossing voor toegangscontrole. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een besturing op basis van het master-/slave-model, dat wil zeggen een automatische poller stuurt andere automatische pollers aan. Afhankelijk van de doorrijbreedte kan een groot aantal pollers op deze manier worden gecombineerd en bestuurd. Verder kan de besturing met bedieningselementen (zoals codeschakelaars) en/of andere aansluiteenheden, bijvoorbeeld voor inductielussen, worden uitgebreid.

Automatischer Poller in Fußgängerzone

Halfautomatische Poller

Onze halfautomatische pollers zijn geschikt voor alle toepassingsscenario's die gepaard gaan met een lage gebruiksfrequentie (circa 5 bewegingen per dag, 3.000.000 bewegingen gedurende de levensduur).

U kunt halfautomatische pollers bijvoorbeeld inzetten voor de reservering van een parkeerplaats in het parkeergebied van uw bedrijf. De omhoogstaande poller voorkomt gebruikt van de parkeerplaats door ongewenste parkeerders. Mensen met een parkeervergunning kunnen de parkeerplaats na het handmatig laten zakken van de poller probleemloos gebruiken.

Pictogram poller Security Line

Onze halfautomatische pollers zijn uitgerust met een gasdrukveer en hebben dus geen stroomvoorziening nodig. Door handmatig naar beneden drukken zakt de poller, terwijl de geïntegreerde gasdrukveer de poller automatisch omhoog stuurt.

Wegneembare pollers

Onze wegneembare pollers zijn de juiste keuze bij inrijsituaties die gepaard gaan een zeer lage gebruiksfrequentie (circa 2 bewegingen per dag).

Gebruik onze pollers bijvoorbeeld voor de beveiliging van gebieden die het grootste gedeelte van dag worden afgesloten, maar op bepaalde momenten toegankelijk moeten zijn. Een aannemelijke gebruiksmogelijkheid zijn bijvoorbeeld evenemententerreinen waarvan de ingangen alleen op duidelijk gedefinieerde tijden open of gesloten moeten zijn.

Pictogram wegneembare poller Security Line

Als het plotseling verwijderen van de poller toch noodzakelijk blijkt, bijvoorbeeld om hulpdiensten te laten passeren, kan de poller uit de Security Line met minimale inspanning en zonder gereedschap worden gedemonteerd.

Pictogram wegneembare poller High Security Line

Eventueel kunt u ook voor de wegneembare poller met versterkte sokkel uit onze High Security Line kiezen. Deze kunt u met behulp van speciaal gereedschap demonteren.

Vaststaande Pollers

U kunt het beste kiezen voor onze vaste pollers als u in bepaalde gebieden de toegang langdurig wilt beperken. Deze pollers zijn met name geschikt voor langdurige afsluiting van een gebied, zoals een voetgangerszone, waar doorgang met een auto moet worden voorkomen en leveringsverkeer niet vereist is. In geval van beschadiging of een speciale gebeurtenis kunnen onze vaste pollers met grondplaat eenvoudig worden gedemonteerd.

Onze vaste pollers zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen:

Pictogram vaste poller Security Line

Binnen de Security Line kunt u kiezen uit vaste pollers met grondplaat, pollers met grondanker en pollers met versterkte bodembevestiging.

Pictogram vaste poller High Security Line

Onze High Security Line bevat ook vaste pollers met versterkte ingebouwde bodembevestiging, die ook voldoen aan verhoogde beveiligingseisen.

Meer zwaarbeveiligde blokkades

Voertuigblokkades voor maximaal 6 meter brede ingangen en uitgangen, spijkermatten om doorgang in tegenovergestelde richting effectief te voorkomen: ontdek meer over andere High Security Line-producten die vallen onder zwaarbeveiligde blokkades.

Goede redenen om voor Hörmann-pollers te kiezen

Compacte en flexibele montage

Compacte en flexibele montage

Bij pollers met een geïntegreerde hydraulische aandrijving zijn alle componenten compact in de pollereenheid aangebracht. Voor het geïntegreerde hydraulische systeem zijn slechts geringe hoeveelheden olie nodig, waardoor het risico voor het milieu aanzienlijk wordt verkleind. Als optie is ook biologisch afbreekbare olie verkrijgbaar, om risico's voor het milieu voor 100% uit te sluiten.

Nog een voordeel: de besturing kan via een stroom-/besturingskabel tot maximaal 80 meter vanaf de poller worden gemonteerd.

Poller-uitvoeringen met hetzelfde aanzicht

Poller-uitvoeringen met hetzelfde aanzicht

Voor een individuele combinatie van pollers uit de Security en High Security Line zien de cilinders van alle pollers er hetzelfde uit. Bovendien kunnen vaststaande, halfautomatische en automatische Pollers dankzij de bodemplaat met hetzelfde aanzicht perfect met elkaar worden gecombineerd. Zo ontstaat een volledig harmonisch totaalbeeld.

Snelle veiligheid in noodsituaties

Snelle veiligheid in noodsituaties

Een vrijgegeven inrit moet geen veiligheidsrisico vormen. Dankzij de EFO-noodfunctie (Emergency Fast Operation) worden de verzonken pollers in slechts ongeveer 1,5 seconde heel snel uitgeschoven en bieden ze in noodsituaties snel beveiliging.

Individuele besturingsconcepten

Individuele besturingsconcepten

Met één besturing kunnen complete besturingsconcepten met bijv. meerdere Pollers worden samengevoegd. Binnen dit concept kunnen master- en slave-modi tussen de Pollers worden geconfigureerd. De besturing wordt verbonden met behulp van servicevriendelijke snelaansluitklemmen. Deze vereenvoudigen de montage en vergemakkelijken het latere onderhoud. Verder kan de besturing met bedieningselementen (zoals bijv. codeschakelaars) en/of andere aansluiteenheden, bijv. voor inductielussen, worden uitgebreid.

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

De toegangscontrolesystemen kunnen ook comfortabel worden bediend
met het BiSecur-radiosysteem.
De nieuw ontwikkelde, extreem veilige BiSecur- coderingsprocedure met een stabiele, storingsvrije reikwijdte, biedt u de zekerheid dat malafide personen uw radiosignaal niet kunnen kopiëren. Deze coderingsprocedure werd getest en gecertificeerd door de veiligheidsexperts van de Ruhr-Universiteit Bochum en is net zo veilig als onlinebanking.

Architectenadvies

Bent u architect en heeft u vragen over onze producten? Bent u bezig met een ontwerp en heeft u advies over uitvoeringsvarianten nodig? Over combinatiemogelijkheden en een individueel design? Of bent u misschien al bezig met het bouwontwerp en heeft u technische ondersteuning nodig evenals details van de ontworpen grote gebouwen? Maak gebruik van de knowhow opgedaan tijdens decennialange ervaring – onze architectenadviseurs begeleiden en adviseren u graag.

Naar de architectenadvisering