Voertuigblokkade en zwaarbeveiligde poller beveiligen de toegang

Zwaarbeveiligde blokkades

Zwaarbeveiligde blokkades

Als een gebied maximale beveiliging vereist en permanent of tijdelijk moet worden beschermd tegen ongeoorloofde toegang, zijn onze zwaarbeveiligde blokkades van de Hörmann High Security Line de juiste oplossing voor u.

Afhankelijk van het type en de grootte van het te beschermen gebied, biedt Hörmann u de mogelijkheid om te kiezen uit pollers, tyre killers of voertuigblokkades en de individuele producten flexibel te combineren en te bedienen met individuele besturingsconcepten.

De optionele EFO-noodfunctie heeft onze automatische voertuigblokkades, pollers en tyre killers binnen 1,5 seconden aangestuurd.

Pollers voor paleis

Zwaarbeveiligde blokkades: overzicht van veiligheidsniveaus

Het veiligheidsniveau van een zwaarbeveiligde blokkade wordt bepaald aan de hand van verschillende inslagkrachten. De inslagkracht van een voertuig is afhankelijk van het voertuigtype, het gewicht en de snelheid. De inslagkracht is bepalend voor beschadigingen en de werking.

Inslagkracht met vernieling

De waarde geeft aan met welke snelheid een bepaald voertuigtype kan worden gestopt door de zwaarbeveiligde blokkade. Als een voertuig met een gewicht van 6800 kg bijvoorbeeld met een snelheid van 87 km/u op een zwaarbeveiligde blokkade botst (zie grafiek), dan kunnen de mechaniek en constructie permanent worden beschadigd waardoor de zwaarbeveiligde blokkade na de crash moet worden vervangen. Doorgang wordt wel verhinderd.

Inslagkracht zonder vernieling

De waarde geeft aan dat een voertuigtype met een maximale snelheid kan worden gestopt door de zwaarbeveiligde blokkade en dat de mechaniek en constructie van de zwaarbeveiligde blokkade niet worden beschadigd. Als een voertuig met een gewicht van 6800 kg bijvoorbeeld met een snelheid van 52 km/u op de zwaarbeveiligde blokkade botst, dan zijn de werking en veiligheid van de zwaarbeveiligde blokkade nog gewaarborgd.

Voertuigblokkades

We raden het gebruik van onze voertuigblokkades aan als u de veiligheidsmaatregelen bij in- en uitgangen van maximaal 6 meter breed wilt verhogen.

Afhankelijk van de omstandigheden kunnen onze Road Blockers in hetzelfde vlak in de grond worden ingebouwd of als alternatief op een afgewerkte vloer zonder grondwerk worden gemonteerd. Als de Road Blockers zijn terugtrokken in de grond, kunnen ze bij normale werking snel worden uitgeschoven en zo ongeautoriseerde voertuigen snel stoppen.

Onze voertuigblokkades van 500 of 1000 millimeter hoog zijn gecertificeerd conform de crashtestbeoordeling PAS68 of komen hiermee overeen. De Road Blocker 1000 is dus bestand tegen een zware vrachtwagen van 7,5 ton die erop inrijdt met 80 km/u.

Tyre Killers

Spijkermat beveiligt toegang tot het beveiligingsgebied

Onze Tyre Killer M maakt gecontroleerd doorrijden vanaf één kant mogelijk tot een breedte van 6 meter. De mat voorkomt doorgang in de tegenovergestelde richting door spikes die de banden van het voertuig lek prikken, zodat het voertuig na een paar meter tot stilstand komt.
Deze op een afgewerkte bodem te monteren Tyre Killer is geschikt voor lagere gebruiksfrequenties.

Onze in hetzelfde vlak in de bodem verwerkte variant Tyre Killer H is geschikt bij hoge gebruiksfrequenties. Deze Tyre Killer biedt een beterde bescherming, zelfs bij grotere voertuigen zoals vrachtwagens.

Zwaarbeveiligde poller

Onze op basis van crashtests gecertificeerde poller uit de High Security Line is beschikbaar als automatisch, wegneembare en vaste variant.

 

Onder Pollers kunt u informatie vinden over onze zwaarbeveiligde pollers.