Garagedeuraandrijvingen

Aandrijvingen voor garagedeuren

Comfort en veiligheid voor uw woning

Wie wil er nu graag bij weer en wind of midden in de nacht de auto uit om de garage te openen. Met een garagedeuraandrijving van Hörmann heeft u altijd een vrije doorgang, want u opent uw garagedeur snel, comfortabel en veilig door middel van een handzender of via Bluetooth met uw smartphone. Met de comfortabele en snelle SupraMatic, de voordelige ProMatic en de ProMatic accu (de aandrijving voor garages zonder stroomaansluiting) biedt Hörmann de meest innovatieve aandrijvingstechniek.

Standaard bij alle garagedeuraadrijvingen is het gecertificeerde Hörmann-radiosysteem BiSecur. Dit kenmerkt zich door een bijzonder veilige draadloze verbinding en is compatibel met alle aandrijvingen, draadloze ontvangers en bedieningselementen van Hörmann. Zo kunt u met BiSecur niet alleen uw garagedeur bedienen, maar ook uw Hörmann-voordeur, inrithek of de verlichting.

Garagedeuraandrijvingen

Hörmann BlueSecur App

Als u uw garagedeur niet alleen met handzenders, codeschakelaars of vingerscanners wilt bedienen, maar ook met uw eigen smartphone, kunt u daarvoor de Hörmann BlueSecur-app gebruiken. Via de intuïtieve gebruikersinterface van de app kan niet alleen de garagedeur via Bluetooth worden bediend, maar kan ook de verlichting van de deuraandrijving worden in- en uitgeschakeld. De app kan in Google Play en in de App Store gratis worden gedownload. Een bijbehorende ontvanger is in de Hörmann-aandrijving SupraMatic reeds inbegrepen en voor de aandrijving ProMatic optioneel verkrijgbaar.

De in elke Hörmann-aandrijving geïntegreerde HCP-interface maakt bovendien de verbinding met externe Smart Home-systemen zoals Homematic en Delta Dore mogelijk. De deuraandrijving kan in de huisautomatisering worden opgenomen en kan dan comfortabel via de gebruikersinterface van het desbetreffende Smart Home-systeem worden bestuurd en naar keuze met andere slimme componenten worden verbonden. Zo kan bijvoorbeeld worden geprogrammeerd dat met het sluiten van de garagedeur in het donker ook de buiten- en halverlichting wordt ingeschakeld of dat de deur automatisch opent als u uw huis nadert. Als het desbetreffende Smart Home-systeem een toegang op afstand via internet toestaat, kan de garagedeur ook eenvoudig onderweg al worden geopend, zodat de postbode er bijvoorbeeld een pakket kan achterlaten of zodat de status van de ingeleerde apparaten kan worden gecontroleerd.

Seriële HCP-interface voor de aansluiting op externe Smart Home-systemen

Goede redenen voor garagedeuraandrijvingen van Hörmann

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

Het bidirectionele radiosysteem BiSecur staat voor een toekomstgerichte techniek die zorgt voor een comfortabele en veilige bediening van garagedeur- Inrithek- en deuraandrijvingen, verlichting en meer.

Deze door Hörmann ontwikkelde, extreem veilige BiSecur-coderingsprocedure met een stabiele, storingsvrije reikwijdte biedt u de zekerheid dat malafide personen uw radiosignaal niet kunnen kopiëren. Het systeem werd getest en gecertificeerd door de veiligheidsexperts van de Duitse Ruhr-universiteit in Bochum en door onafhankelijke testinstituten.

Perfect op elkaar afgestemd

Perfect op elkaar afgestemd

Alle BiSecur-aandrijvingen, -ontvangers en -bedieningselementen zijn 100 % compatibel. Met één druk op de knop op uw handzender of met een draadloze knop bedient u zo behalve uw garagedeur en inrithek ook heel eenvoudig voordeursloten, deuraandrijvingen of andere apparaten met BiSecur-ontvangers. Met de standaard HCP-interface in elke Hörmann-aandrijving is er nog meer mogelijk. Alle Hörmann-garagedeuraandrijvingen en inrithekaandrijvingen kunnen hiermee heel eenvoudig worden verbonden met externe Smart Home-systemen.

Comfortabel opvragen van de deurpositie

Comfortabel opvragen van de deurpositie

U hoeft nooit meer in weer en wind naar buiten om te kijken of uw garagedeur dicht is. Door een druk op de toets geeft de kleur van de led op de handzender HS 5 BS of op de binnendrukknop FIT 5 BS de deurpositie aan.Desgewenst kunt u de deur sluiten door nogmaals op de toets* te drukken. Comfortabeler en veiliger kunt u uw garagedeur niet bedienen.

* bij bediening zonder zicht op de garagedeur is een extra fotocel vereist

Slimme app-bediening

Slimme app-bediening

Gebruik uw smartphone eenvoudig als handzender. Met de nieuwe BlueSecur-app van Hörmann bedient u uw garagedeur of voordeur heel gemakkelijk via Bluetooth**. Bovendien kunnen er nog meer gebruikersautorisaties*** eenvoudig vast of tijdelijk naar de smartphones van uw gezinsleden worden overgedragen. Zo heeft elk lid van het gezin altijd zijn eigen garagedeur- en deuropener bij zich op de smartphone.

** in combinatie met interne/externe Hörmann Bluetooth-ontvanger
*** mogelijk zijn extra aankopen (in-app-aankopen) in de AppStore of bij Google Play nodig

Veilig

Veilig

Bij automatische garagedeuren van Hörmann hebben inbrekers het moeilijk: wanneer de garagedeur dicht is, klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail. De garagedeur is direct stevig vergrendeld en goed beveiligd tegen optillen. Deze vergrendeling functioneert volledig mechanisch en werkt, in tegenstelling tot aandrijvingen van andere fabrikanten, ook bij stroomuitval.

Betrouwbaar

Betrouwbaar

De betrouwbare uitschakelautomaat stopt de deur veilig bij onverwachte hindernissen. Voor nog meer bescherming en veiligheid bevelen wij de montage van een fotocel aan, die personen en voorwerpen contactloos detecteert.

Dankzij de soft-start en soft-stop opent en sluit uw deur schokvrij en stil. Zowel de start- als de stopfase kan individueel voor uw garagedeur worden ingesteld. Hierdoor wordt de deur ontzien en heeft u er langer plezier van.

Turbosnel

Turbosnel

U bent sneller en veiliger met de SupraMatic-aandrijving in combinatie met uw garagesectionaaldeur van Hörmann. De openingssnelheid tot max. 25 cm/s biedt meer veiligheid en minder stress bij het binnenrijden van uw garage wanneer deze aan een drukke verkeersweg ligt. Vergelijk de openingssnelheid van de SupraMatic-aandrijving met gebruikelijke aandrijvingen.

Gecertificeerd

Gecertificeerd

Hörmann-garagedeuropeners zijn optimaal afgestemd op Hörmann-garagesectionaaldeuren en volgens de TTZ-richtlijnen “Inbraakbeveiliging voor garagedeuren” door onafhankelijke keuringsinstituten getest en gecertificeerd.

Catalogussen
Video's
Hörmann Funksystem BiSecur

Veilig, comfortabel, exclusief: Hörmann radiosysteem BiSecur

Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Hörmann garage sectionaaldeuren, geruststellend veilig

Sicherheit bei Garagentoren

Veiligheid bij garagedeuren

Automatische garageventilatie - Klimaatsensoren HKSI + HKSA