Voorkant van het huis met 2 garagedraaivleugeldeuren

Garagedraaivleugeldeur DFT 42

Bij renovaties van oudere, wat kleinere garages wordt vaak voor de garagedraaivleugeldeur DFT 42 gekozen. Bij de garagedraaivleugeldeur kan het totale binnenoppervlak van de garage optimaal worden gebruikt, omdat de deur naar buiten toe opengaat. Bij een 2-vleugelige garagedraaivleugeldeur kunnen afhankelijk van de behoefte beide deurvleugels worden geopend of slechts één deurvleugel. Hierdoor hebben mensen comfortabel toegang tot de garage en op langere termijn is dit ook beter voor de deur. Als u bijvoorbeeld uw fiets uit de garage haalt, hoeft niet elke keer de gehele deur te worden geopend en weer te worden gesloten.

De verdeling van de deurvleugels en de positie van de stand- en doorgangsvleugel kunt u naar uw persoonlijke wensen vormgeven. Om ervoor te zorgen dat de geopende deur ook bij slechte weersomstandigheden stabiel blijft, zorgen deurvastzetters op de vloer voor extra bescherming van de deur. Om de deur te beschermen tegen inbrekers, is de garagedraaivleugeldeur voorzien van een profielcilinderslot. De deurvulling uit 42 mm dikke panelen zorgt voor een goede warmte-isolatie en isolatie in de garage. De garagedraaivleugeldeur is verkrijgbaar in verschillende motieven en in alle Hörmann-decors en -kleuren.

Uitsparing garagedraaivleugeldeur

Vleugelverdeling naar wens

Ontwerp uw garagedraaivleugeldeur geheel naar uw eigen wensen. U kunt de deurvleugels zowel symmetrisch als asymmetrisch laten verdelen. De symmetrische verdeling, met even brede deurvleugels, biedt een harmonisch deuraanzicht. Bij de asymmetrische verdeling is de doorgangsvleugel 870 mm breed, waardoor een eenvoudige personendoorgang in de garage mogelijk is. De breedte van de standvleugel is dan afhankelijk van de totale breedte van de deur. Ook de positie van de doorgangsvleugel kunt u aan de linker- of rechterkant van de deur vastleggen. Drie stabiele scharnieren per deurvleugel (één scharnier met beveiliging) garanderen bovendien een betrouwbare deurbediening.

Uitsparing kozijn garagedraaivleugeldeur

60 mm dikke aluminium kozijnprofielen

Het kozijnprofiel zorgt voor een betrouwbare afdichting door een 3-zijdige dubbele aanslagdichting en een dubbele lipafdichting bij de drempel. De deurvulling uit 42 mm dikke panelen is verkrijgbaar in de motieven S-profilering, M-profilering, L-profilering, D-profilering en T-profilering, evenals in alle kleuren en decors. Het gladde aluminium kozijnprofiel leveren we in de kleur van de panelen of in een aan het decor aangepaste kleur (bij Decograin- en Duragrain-vullingen).

Detailaanzicht vergrendeling garagedraaivleugeldeur

Veilig vergrendelingssysteem

Voor een betrouwbare afsluiting van de deur is de doorgangsvleugel standaard voorzien van een aluminium krukgarnituur en een slot met profielcilinder. De standvleugel wordt veilig vergrendeld met een espagnoletsluiting. Om de vleugel in geopende stand vast te zetten, kunnen de doorgangs- en standvleugel worden uitgerust met extra deurvastzetters op de vloer. Bijzonder comfortabel is een deurvastzetter met rem- en dempfunctie, die op de bovenkant van de vleugel wordt gemonteerd. Deze voorkomt ook dat de vleugels dicht- en openslaan en kan in elke positie worden vastgezet.

Catalogussen
Video's
Hörmann Funksystem BiSecur

Veilig, comfortabel, exclusief: Hörmann radiosysteem BiSecur

Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Hörmann garage sectionaaldeuren, geruststellend veilig

Sicherheit bei Garagentoren

Veiligheid bij garagedeuren

Automatische garageventilatie - Klimaatsensoren HKSI + HKSA

Architectenadvies

Bent u architect en heeft u vragen over onze producten? Bent u bezig met een ontwerp en heeft u advies over uitvoeringsvarianten nodig? Over combinatiemogelijkheden en een individueel design? Of bent u misschien al bezig met het bouwontwerp en heeft u technische ondersteuning nodig evenals details van de ontworpen grote gebouwen? Maak gebruik van de knowhow opgedaan tijdens decennialange ervaring – onze architectenadviseurs begeleiden en adviseren u graag.

Naar de architectenadvisering