Garagesectionaaldeuren

De favoriete Hörmann-garagedeur in merkkwaliteit

De elegante automatische sectionaaldeuren gaan verticaal naar boven open. Zo is er gegarandeerd meer ruimte in en voor de garage, en de hele doorgang blijft vrij. Sectionaaldeuren passen altijd - of de garageopening nu rechthoekig is of schuin loopt, een segment- of een rondboog heeft. Daarom zijn ze ook zeer geschikt voor latere renovatie.

Garagen-Sektionaltor in Edelstahl-Optik

Goede redenen om te kiezen voor garagesectionaaldeuren van Hörmann

Moderne energiesparende deur

Moderne energiesparende deur

Vooral voor garages die direct op het huis zijn aangesloten, worden dubbelwandige sectionaaldeuren aanbevolen. Naast de LPU 42 met een zeer goede warmte-isolatie biedt de LPU 67 Thermo alles wat vandaag de dag van moderne gebouwen en moderniseren mag worden verwacht: een uitstekende warmte-isolatie dankzij thermisch onderbroken lamellen [1] met een U-waarde van 0,33 W/(m² K)*, een zeer goede afdichting van de ruimtes tussen de panelen door middel van dubbele lipafdichtingen [2] en een optimale vloeraansluiting door middel van dubbele vloerafdichtingen, waardoor ook oneffenheden in de vloer worden gecompenseerd en energieverliezen worden verminderd

*U-waarde van de deur (5.000 × 2.125 mm) = 1,0 W/(m² K)

Efficiënte warmte-isolatie

Efficiënte warmte-isolatie

Een goed geïsoleerde deur wordt vooral aanbevolen indien de garage in de woning geïntegreerd is. Met de Hörmann ThermoFrame kozijnaansluiting verbetert u de al goede isolatie-eigenschappen van de LPU-deur. Het samen met het deurkozijn eenvoudig te monteren zwarte kunststof profiel zorgt voor de thermische onderbreking tussen kozijn en metselwerk en verbetert de isolatie met tot wel 15 %*. De optionele ThermoFrame kozijnaansluiting is verkrijgbaar voor alle Hörmann-sectionaaldeuren.

* Bij de dubbelwandige garagesectionaaldeur LPU met afmetingen 5000 × 2125 m

Optimale en duurzame bescherming

Optimale en duurzame bescherming

De 4 cm hoge kunststof kozijnvoet die bestand is tegen bros worden, omsluit het kozijn in het roestgevoelige gedeelte en beschermt langdurig tegen mogelijke corrosie. Anders dan bij de oplossingen van andere fabrikanten bestaat deze effectieve langdurige bescherming ook bij aanhoudende wateroverlast. Samen met de vloerafdichting van de deur vormt de kozijnvoet ook optisch een geslaagde afsluiting.

Permanent mooie Duragrain-decors

Permanent mooie Duragrain-decors

Het nieuwe Duragrain-oppervlak met 24 decors overtuigt door een detailgetrouw, natuurlijk en kleurecht deuraanzicht. Een innovatieve digitale afdruk [1] op de grondlaag [2] van het verzinkte paneel [3] en een eindlaag met zeer sterke beschermingslak [4] zorgen voor een permanent mooi deuraanzicht. De kozijnpanelen en optionele latei-aanpassingspanelen worden geleverd in een kleur die aan het decor is aangepast.

Gelijke profileringsafstanden

Gelijke profileringsafstanden

[1] Gelijke profileringsafstanden en onzichtbare paneelovergangen bij deuren met profilering

Garagedeuren van Hörmann onderscheiden zich door een exact gelijkmatig profileringsindeling [A]. De panelen zijn zo gevormd, dat de paneelovergangen in gesloten toestand praktisch onzichtbaar blijven. Vergelijk deze eigenschappen maar eens met deuren van andere fabrikanten.

Desgewenst zijn ook de praktische zijdeuren met hetzelfde profileringsaanzicht als de garagesectionaaldeur verkrijgbaar.

[2] Ongelijkmatige profileringsafstanden [B], [C] door verschillende paneelhoogtes en zichtbare paneelovergangen bij deuren van andere fabrikanten. Zo ontstaat een onrustig deuraanzicht.

Gelijkmatige cassetteverdeling

Gelijkmatige cassetteverdeling

[3] Gelijkmatige cassetteverdeling
Voor een harmonieus totaalbeeld zijn de afstanden tussen de afzonderlijke cassetten [D] bij Hörmann-sectionaaldeuren in de hoogte precies gelijk. Dit wordt bereikt doordat de panelen over de gehele hoogte van de deur even hoog zijn. Ook de horizontale afstanden tussen de cassetten in een paneel zijn uniform. Daardoor ontstaat een gelijkmatig deuraanzicht.

Desgewenst zijn ook zijdeuren met dezelfde paneelindeling en hetzelfde aanzicht als de garagesectionaaldeur verkrijgbaar.

[4] Ongelijkmatige cassetteverdeling
[E], [F] door verschillende paneelhoogtes bij deuren van andere fabrikanten. Hierdoor onstaat een onrustig deuraanzicht.
Gelijk aanzicht van kozijn en deurblad 5
Ansichtsgleichheit bei Zarge und Torblatt

Gelijk aanzicht van kozijn en deurblad

Gelijk aanzicht van kozijn en deurblad

Het uiterlijk van een garagedeur ontstaat door veel kleine details: het latei-aanpassingspaneel [1] wordt bij witte deuren en in alle oppervlakken altijd met hetzelfde aanzicht als de deurpanelen geleverd. Zo past alles perfect bij elkaar. De zijdelingse kozijnen [2] zijn standaard verkrijgbaar in een wit Woodgrain-oppervlak*. Voor sectionaaldeuren in de oppervlakken Sandgrain, Silkgrain of Decograin evenals deuren in een kleur, zijn optionele kozijnbekledingen leverbaar in het oppervlak van het deurpaneel. Bij Duragrain-deuren leveren wij de kozijnbekleding en panelen in een aan het decor aangepaste kleur.

*Bij de LPU 67 Thermo en LPU 42 in de premium-uitvoeringen in grijswit RAL 9002

In hetzelfde vlak liggend latei-aanpassingspaneel

In hetzelfde vlak liggend latei-aanpassingspaneel

Bij LPU-deuren is dit in hetzelfde vlak liggende latei-aanpassingspaneel de elegantste oplossing voor een onzichtbare overgang van het paneel naar het deurblad.
Als de deur dicht is, sluit het bovenste deurpaneel vlak aan met het paneel en ligt daarmee in hetzelfde vlak.

Praktijkgerichte oplossingen

Praktijkgerichte oplossingen

Voor de comfortabele personendoorgang in uw garage verdient een loopdeur zonder drempel aanbeveling. Zo kunt u fietsen of tuingereedschap uit uw garage halen, zonder uw garagedeur te openen.
Het roestvrijstalen vloerprofiel is slechts 10 mm hoog in het midden en 5 mm aan de randen. Dat vereenvoudigt het overrijden en verkleint het risico op struikelen.

Vanzelfsprekend meer veiligheid

Vanzelfsprekend meer veiligheid

Ongenode gasten maken met de automatische sectionaaldeuren van Hörmann nauwelijks kans. Als de garagedeur gesloten is, klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail, is direct stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd. Deze gepatenteerde deurvergrendeling is volledig mechanisch en werkt dus ook zonder elektrische voeding, in tegenstelling tot de aandrijvingen van veel andere fabrikanten.

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

BiSecur-radiosysteem met gecertificeerde veiligheid

Het bidirectionele radiosysteem BiSecur staat voor een toekomstgerichte techniek die zorgt voor een comfortabele en veilige bediening van garagedeur- Inrithek- en deuraandrijvingen, verlichting en meer.

Deze door Hörmann ontwikkelde, extreem veilige BiSecur-coderingsprocedure met een stabiele, storingsvrije reikwijdte biedt u de zekerheid dat malafide personen uw radiosignaal niet kunnen kopiëren. Het systeem werd getest en gecertificeerd door de veiligheidsexperts van de Duitse Ruhr-universiteit in Bochum en door onafhankelijke testinstituten.

Comfortabel opvragen van de deurpositie

Comfortabel opvragen van de deurpositie

U hoeft nooit meer in weer en wind naar buiten om te kijken of uw garagedeur dicht is. Door een druk op de toets geeft de kleur van de led op de handzender HS 5 BS of op de binnendrukknop FIT 5 BS de deurpositie aan.Desgewenst kunt u de deur sluiten door nogmaals op de toets* te drukken. Comfortabeler en veiliger kunt u uw garagedeur niet bedienen.

* bij bediening zonder zicht op de garagedeur is een extra fotocel vereist

Stijlvol design

Stijlvol design

De exclusieve BiSecur-handzenders overtuigen niet alleen door het design in zwart of wit, maar ook door de elegante vorm, waardoor ze heel prettig in de hand liggen.

De Hörmann BiSecur-handzenders met optioneel hoogglansoppervlak in pianolak-look zijn voor hun exclusieve design door een internationale jury onderscheiden met de gerenommeerde „reddot design award”.

Exclusief binnenaanzicht garagedeur

Exclusief binnenaanzicht garagedeur

Wie zijn garage ook als hobbyruimte gebruikt, wil in die garage ook een harmonieus deuraanzicht. De premium-uitvoering van de LPU 67 Thermo* voldoet precies aan deze wensen: het complete kozijn***, de loop- en verbindingsrails alsmede alle beslagen worden met hetzelfde aanzicht met de binnenzijde van het deurblad in grijswit RAL 9002 geleverd. Zo past de garagedeur harmonieus bij de binnenruimte en vormt een stijlvolle aanvulling op uw garage. Bovendien loopt uw garagedeur dankzij de tandem-looprollen bijzonder rustig en gelijkmatig.

 *** buitenaanzicht van het kozijn ook in grijswit RAL 9002, daarom wordt kozijnbekleding bij garagedeuren in verkeerswit RAL 9016 aanbevolen.

Catalogussen
Video's
Hörmann Funksystem BiSecur

Veilig, comfortabel, exclusief: Hörmann radiosysteem BiSecur

Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Hörmann garage sectionaaldeuren, geruststellend veilig

Sicherheit bei Garagentoren

Veiligheid bij garagedeuren

Automatische garageventilatie - Klimaatsensoren HKSI + HKSA

Architectenadvies

Bent u architect en heeft u vragen over onze producten? Bent u bezig met een ontwerp en heeft u advies over uitvoeringsvarianten nodig? Over combinatiemogelijkheden en een individueel design? Of bent u misschien al bezig met het bouwontwerp en heeft u technische ondersteuning nodig evenals details van de ontworpen grote gebouwen? Maak gebruik van de knowhow opgedaan tijdens decennialange ervaring – onze architectenadviseurs begeleiden en adviseren u graag.

Naar de architectenadvisering